Draairichting van plaatsklare deuren

Het bepalen van een draairichting van deuren is zeer belangrijk.

Laat ons de allerlaatste twijfel wegnemen. In België geldt onderstaande normering:

- Wanneer je de deur van je wegduwt naar links, dan spreken we over een linksdraaiende deur. Dus Belgisch links of DIN recht (DINR)
- Wanneer je de deur van je wegduwt naar rechts, dan spreken we over een rechtsdraaiende deur. Dus Belgisch rechts of DIN links (DINL)

Draairichting


Hoe kan ik betalen?

De betaling van je woodlet.be bestelling gebeurt steeds via deze website, online dus.
Hier vind je meer informatie omtrent online betalingen.


Hoe worden de producten gestockeerd?

Alle woodlet.be producten worden zonder uitzondering op een correcte manier gestockeerd, ook al zijn het outlet producten. We stockeren onze producten niet in onbeschermde vuile ruimtes van onze magazijnen, tenzij dit duidelijk in de productomschrijving wordt vermeld.


Ik ontving geen bevestiging van mijn bestelling per e-mail.

Enkele minuten na het plaatsen van je bestelling ontvang je via e-mail een bevestiging dat we je bestelling goed hebben ontvangen.
Geen e-mail ontvangen? Kijk dan even in je spambox. Indien je na 10 minuten nog geen e-mail hebt ontvangen kan je het beste contact met ons opnemen. Wij zullen dan een en ander voor je nakijken en je alsnog de bevestiging mailen.


In welke kwaliteiten worden de parketvloeren ingedeeld?

A is een parket zonder noten. Top kwaliteit.
AB+ heeft een natuurlijke structuur met kleine noesten en houtnerf.
AB heeft een natuurlijke structuur met noesten (indien nodig opgestopt), houtnerf en een zeer kleine kans op spint aandeel.
BC heeft levendige kleurschakeringen, noesten (indien nodig opgestopt) en natuurlijk spint aandeel. Karaktervol uiterlijk.

Rustiek A: Eiken Rustiek A heeft een rustige uitstraling door de kleinere hoeveelheid noesten en minder kleurverschillen.
Rustiek AB
: Eiken Rustiek AB heeft een rustige uitstraling door de minder en kleinere hoeveelheid noesten en minder kleur verschillen.
Rustiek B: Eiken Rustiek B heeft een drukkere uitstraling door de hoeveelheid noesten en de vaak drukke tekening.

1-Bis : Eiken Rustiek 1-bis heeft kleine knoesten van maximaal 1 cm. ... Er mag onderling wat kleurverschil in het hout voorkomen, spint is echter niet toegestaan. Eiken Rustiek 1-bis heeft een tamelijk rustige uitstraling met karakteristieke, glanzende spiegels en vlammen.


Is het volledige Cras assortiment beschikbaar via de woodlet.be website?

Neen, de producten die via woodlet.be verkocht worden zijn enkel outlet producten.


Kan een bestelling met stockproducten van de Cras Shops samen geleverd worden met een bestelling die ik via woodlet.be plaatste?

2 bestellingen combineren is mogelijk. Al kunnen we dan niet garanderen dat de producten dan binnen de 7 werkdagen geleverd zullen worden.


Kan ik de producten fysiek bekijken? Of enkel online door de productfoto’s en -video's te bekijken?

Het inderdaad mogelijk een product eerst te gaan bezichtigen alvorens dit aan te kopen. Dit wel - na afspraak - op de locatie waar het product gestockeerd is. Deze locatie staat vermeld op de productpagina. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier op de specifieke productpagina.


Kan ik op woodlet.be terecht voor een goedkope prijs?

Het is de bedoeling om woodlet.be producten aan een zéér scherpe prijs aan te bieden. De producten worden altijd aangeboden onder de normale verkoopprijs.


Kan ik woodlet.be producten via e-mail of fax bestellen?

Het is niet mogelijk om producten van op de woodlet.be website per fax of per e-mail te bestellen. Bestellingen kunnen énkel via deze webshop geplaatst worden.


Kunnen de kleuren van de producten verschillen met de werkelijkheid?

We proberen de producten zo waarheidsgetrouw mogelijk te fotograferen. Door instellingen van je computerscherm of lichtinval op het moment van de fotografie kan het altijd voorvallen dat er een klein kleurverschil is.
Indien je dit wenst kan een product steeds - na afspraak - ter plaatse bekeken worden op de locatie die vermeld wordt op de productpagina. Neem hiervoor contact op met ons via het contactformulier op de specifieke productpagina.


Kunnen pakken massief hout los verkocht worden?

Neen, een pak massief hout met verschillende lengtes wordt niet los verkocht. Deze pakken worden volledig verkocht. We vermelden wel steeds het aantal met de afmetingen op de specifieke productpagina.


Vanaf welk bedrag worden de producten geleverd aan huis of op een zelf opgegeven leveringsadres?

Een volledige bestelling wordt gratis op locatie geleverd vanaf € 500 (excl. BTW). Bij een lager orderbedrag wordt er een logistieke kost van € 75 aangerekend.
Je kan de producten ook ophalen. Meer info over het leveren en ophalen vind je op deze pagina.


Waarom worden er parket- en laminaatvloeren aangeboden op woodlet.be?

De aangeboden massieve en half-massieve parket- en laminaatvloeren zijn allemaal eindereeksen. Deze houten vloeren en goedkope laminaat parket zijn dan ook nog in uitstekende kwaliteit!
Naast de laminaat parket bieden we zowel onbehandelde als behandelde (half-) massieve parketvloeren aan.


Waarvoor staan AD en KD bij de houtsoorten?

KD: De houtsoorten met KD vermelding ("Kiln Dry") worden gedurende een 3-tal maanden in een oven gedroogd zodat dit hout stabieler wordt. Deze houtsoorten hebben na het drogen een vochtigheidsgraad van ongeveer 18%.
AD: De houtsoorten met AD vermelding ("Air Dry") worden lucht gedroogd gedurende 6 tot 12 maanden. Dit komt de krimp en de stabiliteit van het hout ten goede.


Waarvoor staan de kwaliteit bij MTX platen?

In standaardmultiplex met afrolfineer bestaat de mooiste afwerking A niet meer, waardoor B de mooiste fineerkwaliteit is. Iedere fabriek heeft zijn eigen kwaliteitscriteria waardoor kleine kwaliteitsverschillen mogelijk zijn en beslist wat toegelaten en niet toegelaten is om aan een bepaalde kwaliteit te voldoen. Algemeen gesproken kan er wel van het volgende uitgegaan worden :

B (I) verniskwaliteit, natuurlijke kleurnuances mogen voorkomen, korte kopscheurtjes, op kleur aangepaste houtherstellingen zijn mogelijk

BB (II) schilderkwaliteit, reparaties toegestaan, kleine kwastjes, kleine splits en kopscheurtjes

C (III) constructieve kwaliteit met open gebreken, splits, kleurverschillen zijn toegestaan

CP constructieve kwaliteit met open gebreken die zijn dichtgeplamuurd

D (IV) kwaliteit met nog grotere open gebreken


Wanneer is een afhaling mogelijk?

De producten kunnen opgehaald worden via het Cras shops netwerk. Zorg dat je steeds je orderbevestiging als bewijs bij je hebt.
Verdere informatie over het afhalen vind je op deze pagina.


Wanneer wordt mijn bestelling geleverd of is deze klaar voor afhaling? En hoeveel kost dit?

We bundelden alle informatie over leveringen en afhalingen, samen met de bijhorende kosten op één handige pagina levering en afhalen.


Wat als ik een product niet terugvindt op de woodlet.be?

Niet al onze producten staan momenteel op onze website. Het aanbod varieert constant. Wekelijks worden er nieuwe producten op de website geplaatst.
Je kan ons altijd contacteren voor extra producten die niet op de website staan.


Wat betekent de term "FAS" bij exotisch hout?

In sommige artikelomschrijvingen wordt het woord FAS gebruikt. De term FAS staat voor First and second. Dat zijn kwaliteitsklassen voor exotisch hout en staat voor kwalitatief hoogwaardig hout.


Wat is de leveringstermijn?

Het is onze bedoeling om te leveren binnen de 7 werkdagen. We contacteren je daags voor de levering om je dit te melden.


Wat is het verschil tussen CPL laminaat en HPL laminaat?

CPL (Continuous Pressed Laminate)of HPL (High Pressure Laminate) bestaat uit verschillende lagen papier die onder hoge druk geperst worden. De bovenste laag is een transparante laag gemaakt van kunsthars. Daaronder is een decoratieve laag geplaatst die het geheel een bepaalde kleur en uitstraling geeft. Onder de decoratieve laag zijn 4 tot 10 lagen kraftpapier met hars geplaatst. De lagen worden allemaal samengeperst onder een hoge temperatuur. Hierdoor ontstaat een zeer sterk en hard materiaal. Het is goed bestand tegen krassen. Daarnaast is het materiaal slagvast en weerbestendig. We noemen dit ook een HPL of CPL vel. Standaard heeft dit een dikte van om en bij de 0,7-0,8mm. Het laminaatvel wordt vervolgens op een drager naar keuze geplakt, zijnde multiplex, spaanplaat of MDF en verder verwerkt tot keukenkasten, werkbladen, tafels, deuren etc.

Het verschil tussen CPL en HPL bevindt zich bij de productie. Bij CPL wordt het papier vanop een rol gevoed in de pers, die continu druk uitoefent op het papier dat erin passeert. Te vergelijken met een lopende band die nooit stopt.

HPL of High Pressure Laminate wordt statisch geperst. Dit wil zeggen, het papier gaat in de pers. De pers oefent voor een bepaalde tijd druk uit aan een bepaalde temperatuur. Wanneer het HPL vel klaar is, gaat de pers omhoog, schuift het vel door en worden de volgende lagen papier in de pers geladen.


Wat met producten die niet aan mijn wensen voldoen?

Deze producten kan je zelf retourneren naar een van onze vestigingen. Op deze pagina vind je meer informatie over de voorwaarden en de procedure.


Wat zijn 2de keus producten?

Dit zijn producten die door een bepaalde beschadiging niet meer kunnen gebruikt worden voor hun oorspronkelijke toepassing.
Bvb. Trespa-producten: door de beschadigingen kan je deze Trespa niet meer gebruiken als gevelbekleding maar wel voor verstevigingen, bekistingen, ...


Word ik verwittigd voor de levering?

Als je een telefoonnummer vermeldt tijdens het bestelproces bellen wij je daags voor de levering op.
Het exacte uur kunnen we helaas niet doorgeven.