Terrasplanken thermo es 21x130

528,77 / lot (incl. BTW)
437,00 / lot (excl. BTW)
  • 1 lot 72,9 lm
Uitverkocht

Specificaties

  • Lengte: 2700 mm
  • Breedte: 130 mm
  • Dikte: 21 mm
  • Aangeboden door: Cras
  • SKU: F2023062021003

Productomschrijving

Essen komt uit Europa en Noord Amerika. Het hout is witachtig tot licht geelbruin en heeft een grove nerf. Bij oude bomen komt ook donkergekleurd kernhout voor dat olijfessen wordt genoemd. Het Europees essen is hard en zwaar. Het uit Noord Amerika afkomstige essen kan hard en zwaar zijn (hard ash) maar ook heel zacht en licht. Essen wordt voor vele toepassingen gebruikt vanwege de taaiheid zoals springplanken, rekstokken, stelen, cricket bats, trapleuningen etc. Essen wordt ook veel in de meubelindustrie gebruikt. Dit lot is thermisch behandeld. Maw, de levende vezels in het hout zijn dood gemaakt.

Thermowood is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout omdat het hout afkomstig is van snelgroeiende bomen in duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Eigenlijk wordt thermohout gemaakt van Europees naaldbomenhout (sparrenhout) zoals vuren en grenen.

Van nature is dat hout niet duurzaam en ongeschikt voor buitengebruik. Door het hout echter langdurig te verhitten in een speciale oven verandert de structuur en duurzaamheid ervan. De suikers en harsen in het hout veranderen van samenstelling waardoor houtetende insecten deze niet meer als voedselbron kunnen benutten. Tevens verandert de celstructuur en het vochtpercentage van het hout waardoor het dezelfde duurzame eigenschappen krijgt als hardhout.

Dit lot bevat terrasplanken van 21 m mm dik en 130 mm breed.

In dit lot zijn er 27 planken van 2700 mm aanwezig.

In totaal : 72,9 lm

Toepassingen

Terrassen

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze cookie policy.