Multiplex exterieur FSC 100% Berk/Els CP/C 18x2150x1250

CP zijde1
Zijkanten
CP zijde 2
C zijde2
C zijde1
52,03 33,88 / plaat (incl. BTW)
43,00 28,00 / plaat (excl. BTW)
  • Voorraad: 1 plaat

Productomschrijving

Multiplex bestaat uit een oneven aantal op elkaar verlijmde lagen afrolfineer. Er is een afwisseling van dwars- en langsfineer wat de platen een grotere dimensionele stabiliteit oplevert. De nerf van de buitenste fineren of dekfineren loopt in dezelfde richting en is ook bepalend voor het uitzicht van de plaat. De kern bestaat uit een oneven aantal kruiselings gepositioneerde lagen, blindfineren of binnenlagen genoemd. Als het totaal aantal lagen slechts 3 is bij dunne platen spreken we van triplex, platen met een hoger aantal lagen zijn multiplex. In het productieproces van multiplex worden de fineren eerst tot het juiste vochtgehalte gedroogd en dan worden ze onder druk en hoge temperatuur op elkaar verlijmd. Als alle fineerlagen van dezelfde houtsoort zijn dan spreken we van een multiplex door en door of 100%.

De platen Multiplex exterieur FSC 100% Berk/Els CP/C 18x2150x1250 hebben een kwaliteit CP/C. CP bovenaan. CP betekend constructieve kwaliteit met open gebreken die zijn dicht geplamuurd. Onderaan is het de kwaliteit C. De kwaliteit C betekend constructie kwaliteit met open gebreken, splits . Hier zijn wel kleur verschillen op toegelaten.

De platen worden vaak gebruikt voor deur kassementen te maken. Ook andere toepassingen zijn mogelijk.

De afmetingen van deze platen zijn 18 mm dik, 1250 mm lang en 2150 mm breed.

Specificaties

  • Lengte: 2150 mm
  • Breedte: 1250 mm
  • Dikte: 18 mm
  • Aangeboden door: Cras
  • SKU: 200221797018021501250

Dit product ligt op voorraad in

Cras Woodshop Waregem, Industrielaan 5, 8790 Waregem

Bekijk de openingsuren.

Toepassingen

Deurkassementen

Veelgestelde vragen over dit product

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd of is deze klaar voor afhaling? En hoeveel kost dit?

We bundelden alle informatie over leveringen en afhalingen, samen met de bijhorende kosten op één handige pagina levering en afhalen.


Waarvoor staan de kwaliteit bij MTX platen?

In standaardmultiplex met afrolfineer bestaat de mooiste afwerking A niet meer, waardoor B de mooiste fineerkwaliteit is. Iedere fabriek heeft zijn eigen kwaliteitscriteria waardoor kleine kwaliteitsverschillen mogelijk zijn en beslist wat toegelaten en niet toegelaten is om aan een bepaalde kwaliteit te voldoen. Algemeen gesproken kan er wel van het volgende uitgegaan worden :

B (I) verniskwaliteit, natuurlijke kleurnuances mogen voorkomen, korte kopscheurtjes, op kleur aangepaste houtherstellingen zijn mogelijk

BB (II) schilderkwaliteit, reparaties toegestaan, kleine kwastjes, kleine splits en kopscheurtjes

C (III) constructieve kwaliteit met open gebreken, splits, kleurverschillen zijn toegestaan

CP constructieve kwaliteit met open gebreken die zijn dichtgeplamuurd

D (IV) kwaliteit met nog grotere open gebreken


Waarvoor staan FSC® en PEFC™?

FSC® en PEFC™ zijn de twee bekendste keurmerken op het gebied van hout. Hout wat is voorzien van een FSC®- of PEFC™-keurmerk garandeert dat het afkomstig is uit een goed beheerd bos. In deze bossen wordt selectief gekapt en wordt voor elke gekapte boom een nieuwe geplant. Hierdoor weet je dat het proces niet schadelijk is voor het milieu.

Lees hier meer info over verantwoord bosbeheer.


Geen antwoord gevonden?
Stel hier je vraag over "Multiplex exterieur FSC 100% Berk/Els CP/C 18x2150x1250"