Sls geimpregneerd 38x089x4800

Dit artikel is geimpregneerd

IMG 1121
IMG 1124
1.489,51 1.078,11 / lot (incl. BTW)
1.231,00 891,00 / lot (excl. BTW)
 • 1 lot : 480 lm
Uitverkocht

Specificaties

 • Lengte: 4800 mm
 • Breedte: 89 mm
 • Dikte: 38 mm
 • Aangeboden door: Cras
 • SKU: ALG900010DOT023

Productomschrijving

SLS staat voor Scandinavian Lumber Standard - vergelijkbaar met CLS (Canadian Lumber Standard). Geschaafde latten en kepers, ideaal voor constructiedoeleinden en houtskeletbouw.

Deze latten zijn geïmpregneerd.

De afmetingen van de latten zijn 38 mm dik en 89 mm breed.

Dit lot bevat 99 stuks met lengte 4800 mm en 11 stuks van 4500 mm

In totaal 524,7 lm.

Veelgestelde vragen over dit product

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd of is deze klaar voor afhaling? En hoeveel kost dit?

We bundelden alle informatie over leveringen en afhalingen, samen met de bijhorende kosten op één handige pagina levering en afhalen.


Wat is het verschil tussen gedrengt hout en geimpregneerd hout?

Geïmpregneerd of gedrengd hout, u heeft de term vast wel eens voorbij zien komen in uw zoektocht naar tuinhout. Maar wat betekent dit nou? Impregneren is een manier om hout te verduurzamen. Deze behandeling zorgt ervoor dat hout langdurig beschermd is tegen schimmels, insecten en bacteriën. Het impregneren is nodig om niet duurzame houtsoorten, zoals naaldhout, geschikt te maken voor buitengebruik. Zo is Rnd, wnd, douglas hout eigenlijk alleen in de tuin toepasbaar als het eerst behandeld is en impregneren is daarbij vaak een eerste keus, omdat het relatief goedkoop en eenvoudig is.

Bij het impregneren van hout wordt het hout behandeld met een combinatie van chemicaliën, met als hoofdbestanddeel koper. Het metaal koper beschermt het hout uitstekend tegen houtrot en insecten. De andere toegevoegde stoffen beschermen het hout tegen andere vormen van aantasting, waar het koper geen invloed op heeft. Geïmpregneerd hout heeft vaak een kenmerkende groene gloed. Dit komt door het koper wat nu in het hout zit.

Er zijn eigenlijk twee manieren om hout te impregneren: door te dompelen of door vacuüm druk toe te passen. In beide gevallen wordt een impregneermiddel gebruikt om het hout te verduurzamen, de manier waarop is alleen anders. Bij het impregneren door middel van dompelen wordt het hout in een bad ondergedompeld in impregneermiddel. Het hout krijgt dan een aantal minuten de tijd om het impregneermiddel op te nemen. Deze manier van behandelen is zeer populair, maar levert minder duurzaam hout op dan onder vacuüm druk geïmpregneerd hout. Hierbij plaatst men hout in een grote ketel, die vervolgens vacuüm getrokken wordt. Vervolgens wordt de tank gevuld met impregneermiddel, wat door de druk als het ware in het hout ‘geperst’ wordt. Dit zorgt ervoor dat het impregneermiddel tot diep in het hout doordringt, waardoor het nog beter beschermd is.

Een plank die onder hoge machinale keteldruk is geïmpregneerd gaat ongeveer 2x langer mee dan een dompel geïmpregneerde tuinplank.

Het impregneren van hout is vooral zinvol bij houtsoorten die van zichzelf niet duurzaam zijn. Zo wordt deze manier van behandelen vaak toegepast op houtsoorten als lariks, douglas, vuren en grenen. Het impregneren maakt deze houtsoorten geschikt voor buitengebruik, terwijl ze daar onbehandeld niet voor te gebruiken zijn. Deze behandeling heeft verder nog een aantal voordelen:

 • Het beschermt het hout tegen aantasting;
 • Beitsen is niet nodig;
 • Overschilderbaar in de gewenste kleur;
 • Waterafstotend;
 • Ongevaarlijk voor het milieu.

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze cookie policy.