Rnd geimpregneerd A3/S2 34 x 145 x 2400

Dit lot is geschaafd en heeft ronde hoeken

1.239,04 794,97 / lot (incl. BTW)
1.024,00 657,00 / lot (excl. BTW)
  • 1 lot : 230,4 lm
Uitverkocht

Specificaties

  • Aangeboden door: Cras
  • SKU: 1000082686

Productomschrijving

RND staat voor Rode Noordse Den. De houtsoort afkomstig van deze boomsoort staat ook wel bekend als grenen. Ondanks de naamgeving is het hout van deze boomsoort niet rood, maar wel donkerder in de kern. Deze houtsoort is ovengedroogd en is zeer geschikt voor schaafwerk.

Deze latten zijn geimpregneerd.

Geïmpregneerd of gedrengd hout, u heeft de term vast wel eens voorbij zien komen in uw zoektocht naar tuinhout. Maar wat betekent dit nou? Impregneren is een manier om hout te verduurzamen. Deze behandeling zorgt ervoor dat hout langdurig beschermd is tegen schimmels, insecten en bacteriën. Het impregneren is nodig om niet duurzame houtsoorten, zoals naaldhout, geschikt te maken voor buitengebruik. Zo is Rnd, wnd, douglas hout eigenlijk alleen in de tuin toepasbaar als het eerst behandeld is en impregneren is daarbij vaak een eerste keus, omdat het relatief goedkoop en eenvoudig is.

Bij het impregneren van hout wordt het hout behandeld met een combinatie van chemicaliën, met als hoofdbestanddeel koper. Het metaal koper beschermt het hout uitstekend tegen houtrot en insecten. De andere toegevoegde stoffen beschermen het hout tegen andere vormen van aantasting, waar het koper geen invloed op heeft. Geïmpregneerd hout heeft vaak een kenmerkende groene gloed. Dit komt door het koper wat nu in het hout zit.

De latten zijn 34 mm dik, 145 mm breed en 2400 mm lang. Deze latten zijn geschaafd en hebben ronde hoeken.

Er zijn 96 stuks aanwezig in dit lot.

In totaal : 230, 4 lm

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze cookie policy.