Douglas 63 x 80 x 3050 groen gedrenkt

Dit artikel is geschaafd.

DSCN0003
DSCN0004
DSCN0005
179,08 102,85 / lot (incl. BTW)
148,00 85,00 / lot (excl. BTW)
 • 1 lot : 61 lm of 0,307 m³
Uitverkocht

Specificaties

 • Lengte: 3050 mm
 • Breedte: 80 mm
 • Dikte: 63 mm
 • Aangeboden door: Cras
 • SKU: F2010052021003

Productomschrijving

Douglas hout is het hout van de douglas spar. Het hout van de douglasspar wordt ook wel douglas hout genoemd. Het kernhout van onder klasse 3-4 en is matig duurzaam bij grondcontact. Douglas hout gaat onbehandeld 10 tot 15 jaar mee. Douglashout heeft een bij jong hout een 'rood bruine' en bij wat ouder hout een licht geel bruine kleur en is harshoudend. Het hout heeft een warme uitstraling en is razend populair voor het bouwen van veranda's, pergola's, tuindeuren, overkappingen, schuren en schuttingen. Het hout is zowel goed met handgereedschap te bewerken maar ook goed machinaal te bewerken. Douglas hout wordt na verloop van tijd grijs. Dit proces kan vertraagd worden door het hout te beitsen. De laatste jaren zie je ook steeds meer zwart gebeitst douglas hout in combinatie met blank hout. Ook qua kosten valt het mee. Mede door de prijs van douglas hout heeft deze houtsoort een sterke opmars gemaakt.

Dit lot douglas is groen gedrenkt.

De balken van dit lot zijn 63 mm dik , 80 mm breed en 3050 mm lang.

In dit lot zijn er 20 balken aanwezig.

In totaal 61 lm.

Toepassingen

Dak

Veelgestelde vragen over dit product

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd of is deze klaar voor afhaling? En hoeveel kost dit?

We bundelden alle informatie over leveringen en afhalingen, samen met de bijhorende kosten op één handige pagina levering en afhalen.


Wat is het verschil tussen gedrengt hout en geimpregneerd hout?

Geïmpregneerd of gedrengd hout, u heeft de term vast wel eens voorbij zien komen in uw zoektocht naar tuinhout. Maar wat betekent dit nou? Impregneren is een manier om hout te verduurzamen. Deze behandeling zorgt ervoor dat hout langdurig beschermd is tegen schimmels, insecten en bacteriën. Het impregneren is nodig om niet duurzame houtsoorten, zoals naaldhout, geschikt te maken voor buitengebruik. Zo is Rnd, wnd, douglas hout eigenlijk alleen in de tuin toepasbaar als het eerst behandeld is en impregneren is daarbij vaak een eerste keus, omdat het relatief goedkoop en eenvoudig is.

Bij het impregneren van hout wordt het hout behandeld met een combinatie van chemicaliën, met als hoofdbestanddeel koper. Het metaal koper beschermt het hout uitstekend tegen houtrot en insecten. De andere toegevoegde stoffen beschermen het hout tegen andere vormen van aantasting, waar het koper geen invloed op heeft. Geïmpregneerd hout heeft vaak een kenmerkende groene gloed. Dit komt door het koper wat nu in het hout zit.

Er zijn eigenlijk twee manieren om hout te impregneren: door te dompelen of door vacuüm druk toe te passen. In beide gevallen wordt een impregneermiddel gebruikt om het hout te verduurzamen, de manier waarop is alleen anders. Bij het impregneren door middel van dompelen wordt het hout in een bad ondergedompeld in impregneermiddel. Het hout krijgt dan een aantal minuten de tijd om het impregneermiddel op te nemen. Deze manier van behandelen is zeer populair, maar levert minder duurzaam hout op dan onder vacuüm druk geïmpregneerd hout. Hierbij plaatst men hout in een grote ketel, die vervolgens vacuüm getrokken wordt. Vervolgens wordt de tank gevuld met impregneermiddel, wat door de druk als het ware in het hout ‘geperst’ wordt. Dit zorgt ervoor dat het impregneermiddel tot diep in het hout doordringt, waardoor het nog beter beschermd is.

Een plank die onder hoge machinale keteldruk is geïmpregneerd gaat ongeveer 2x langer mee dan een dompel geïmpregneerde tuinplank.

Het impregneren van hout is vooral zinvol bij houtsoorten die van zichzelf niet duurzaam zijn. Zo wordt deze manier van behandelen vaak toegepast op houtsoorten als lariks, douglas, vuren en grenen. Het impregneren maakt deze houtsoorten geschikt voor buitengebruik, terwijl ze daar onbehandeld niet voor te gebruiken zijn. Deze behandeling heeft verder nog een aantal voordelen:

 • Het beschermt het hout tegen aantasting;
 • Beitsen is niet nodig;
 • Overschilderbaar in de gewenste kleur;
 • Waterafstotend;
 • Ongevaarlijk voor het milieu.

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze cookie policy.