Eik Prime 4 zijden geschaafd 30x34 met lengte 2600 / 2700 mm

Dit artikel is geschaafd

552,97 239,58 / lot (incl. BTW)
457,00 198,00 / lot (excl. BTW)
  • 1 lot 121,5 lm of 0,123 m³0
Uitverkocht

Productomschrijving

Het eikenhout is de meest toegepaste loofhoutsoort van bij ons. De eik groeit in het noordelijke halfrond, tussen de 45ste en de 50ste breedtegraad. In België gebruiken we vooral eikenhout uit Europa en Noord-Amerika. De naam ‘eiken’ geldt eigenlijk alleen voor bomen van het geslacht Quercus. Met die naam zonder toevoegingen, bedoelt men hout van de Europese en Amerikaanse eik (Quercus petraea, de wintereik, of Quercus robur, de zomereik). Er moet immers niet verward worden met de honderden overige eikensoorten (Quercus spp.) uit andere werelddelen zoals Tasmanian oak, Chilean oak, Braziliaans eiken of Aziatisch eiken.Eiken is zowel machinaal als met de hand goed te bewerken. Het laat zich goed lijmen, beitsen en lakken. Amerikaans eiken bevat minder looizuur dan de Europese variant. Eiken heeft de neiging te splijten: voorboren voor schroeven en spijkeren is de boodschap. Het looizuur in eiken doet het hout blauwzwart verkleuren rond ijzerhoudend materiaal en lichtbruin rond koper of messing. Gebruik dus roestvaste bevestigingsmiddelen.

Voor snijfineer en parket is eiken heel geschikt. Verder ook voor: binnendeuren; meubels; binnenbetimmering; plint- en lijstwerk; trappen binnen; buitendeuren(*); buitenschrijnwerk(*); gevelbekleding(*); bouwhout (vloeren, balklagen en gordingen); waterbouwkundige werken(*).
(*) Amerikaans rood eiken is niet geschikt voor deze toepassingen.

De latten in dit lot zijn 30 mm dik en 34 mm breed.

Dit lot bevat de volgende aantallen en lengtes: 45 stuks met lengte 2700 mm

In totaal 121,5 lm of 0,123 m³

Specificaties

  • Aangeboden door: Cras
  • SKU: 0000068427

Veelgestelde vragen over dit product

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd of is deze klaar voor afhaling? En hoeveel kost dit?

We bundelden alle informatie over leveringen en afhalingen, samen met de bijhorende kosten op één handige pagina levering en afhalen.


Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze cookie policy.