Gevelprofielen RND geïmpregneerd A3 34x132

DSCN0037
DSCN0035
DSCN0033
DSCN0031
353,32 222,64 / lot (incl. BTW)
292,00 184,00 / lot (excl. BTW)
  • 1 lot : 7.60m²
Uitverkocht

Specificaties

  • Breedte: 132 mm
  • Dikte: 34 mm
  • Aangeboden door: Cras
  • SKU: 410000000000030045

Productomschrijving

Deze soort is ook gekend als grenen. Het is een van de meest toegepaste houtsoorten die zich qua prijs en kwaliteit ergens tussen Epicea en Oregon bevindt. RND is ovengedroogd waardoor het ideaal is voor schaafwerk.

Deze gevelplanken zijn geimpregneerd. Geïmpregneerd of gedrengd hout, u heeft de term vast wel eens voorbij zien komen in uw zoektocht naar tuinhout. Maar wat betekent dit nou? Impregneren is een manier om hout te verduurzamen. Deze behandeling zorgt ervoor dat hout langdurig beschermd is tegen schimmels, insecten en bacteriën. Het impregneren is nodig om niet duurzame houtsoorten, zoals naaldhout, geschikt te maken voor buitengebruik. Zo is Rnd, wnd, douglas hout eigenlijk alleen in de tuin toepasbaar als het eerst behandeld is en impregneren is daarbij vaak een eerste keus, omdat het relatief goedkoop en eenvoudig is.

Bij het impregneren van hout wordt het hout behandeld met een combinatie van chemicaliën, met als hoofdbestanddeel koper. Het metaal koper beschermt het hout uitstekend tegen houtrot en insecten. De andere toegevoegde stoffen beschermen het hout tegen andere vormen van aantasting, waar het koper geen invloed op heeft. Geïmpregneerd hout heeft vaak een kenmerkende groene gloed. Dit komt door het koper wat nu in het hout zit.

Toepassingen

Gevelbekleding

Veelgestelde vragen over dit product

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd of is deze klaar voor afhaling? En hoeveel kost dit?

We bundelden alle informatie over leveringen en afhalingen, samen met de bijhorende kosten op één handige pagina levering en afhalen.


Wat is het verschil tussen gedrenkt hout en geïmpregneerd hout?

Geïmpregneerd of gedrenkt hout, u heeft de term vast wel eens voorbij zien komen in uw zoektocht naar tuinhout. Maar wat betekent dit nou? Impregneren is een manier om hout te verduurzamen. Deze behandeling zorgt ervoor dat hout langdurig beschermd is tegen schimmels, insecten en bacteriën. Het impregneren is nodig om niet duurzame houtsoorten, zoals naaldhout, geschikt te maken voor buitengebruik. Zo is Rnd, wnd, douglas hout eigenlijk alleen in de tuin toepasbaar als het eerst behandeld is en impregneren is daarbij vaak een eerste keus, omdat het relatief goedkoop en eenvoudig is.

Bij het impregneren van hout wordt het hout behandeld met een combinatie van chemicaliën, met als hoofdbestanddeel koper. Het metaal koper beschermt het hout uitstekend tegen houtrot en insecten. De andere toegevoegde stoffen beschermen het hout tegen andere vormen van aantasting, waar het koper geen invloed op heeft. Geïmpregneerd hout heeft vaak een kenmerkende groene gloed. Dit komt door het koper wat nu in het hout zit.

Er zijn eigenlijk twee manieren om hout te impregneren: door te dompelen of door vacuüm druk toe te passen. In beide gevallen wordt een impregneermiddel gebruikt om het hout te verduurzamen, de manier waarop is alleen anders. Bij het impregneren door middel van dompelen wordt het hout in een bad ondergedompeld in impregneermiddel. Het hout krijgt dan een aantal minuten de tijd om het impregneermiddel op te nemen. Deze manier van behandelen is zeer populair, maar levert minder duurzaam hout op dan onder vacuüm druk geïmpregneerd hout. Hierbij plaatst men hout in een grote ketel, die vervolgens vacuüm getrokken wordt. Vervolgens wordt de tank gevuld met impregneermiddel, wat door de druk als het ware in het hout ‘geperst’ wordt. Dit zorgt ervoor dat het impregneermiddel tot diep in het hout doordringt, waardoor het nog beter beschermd is.

Een plank die onder hoge machinale keteldruk is geïmpregneerd gaat ongeveer 2x langer mee dan een dompel geïmpregneerde tuinplank.

Het impregneren van hout is vooral zinvol bij houtsoorten die van zichzelf niet duurzaam zijn. Zo wordt deze manier van behandelen vaak toegepast op houtsoorten als lariks, douglas, vuren en grenen. Het impregneren maakt deze houtsoorten geschikt voor buitengebruik, terwijl ze daar onbehandeld niet voor te gebruiken zijn. Deze behandeling heeft verder nog een aantal voordelen:

  • Het beschermt het hout tegen aantasting;
  • Beitsen is niet nodig;
  • Overschilderbaar in de gewenste kleur;
  • Waterafstotend;
  • Ongevaarlijk voor het milieu.

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze cookie policy.