FSC® en PEFC™ zijn de twee bekendste keurmerken op het gebied van hout. Hout wat is voorzien van een FSC®- of PEFC™-keurmerk garandeert dat het afkomstig is uit een goed beheerd bos. In deze bossen wordt selectief gekapt en wordt voor elke gekapte boom een nieuwe geplant. Hierdoor weet je dat het proces niet schadelijk is voor het milieu.

FSC PEFC

Het doel van FSC® en PEFC™

Als overeenkomst hebben FSC® (Forest Stewardship Council®) en PEFC™ (Programme for the Endorsement of Forest Certification) dezelfde doelstelling: bossen verantwoord beheren en daarmee de bossen langdurig in stand houden en behoeden voor vernietiging.

Beide partijen spreken van goed bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Verantwoord bosbeheer, onze gezamenlijke zorg

Houtgroep Cras en woodlet.be ijveren mee voor verantwoord bosbeheer. Cras heeft daarom ook een eigen C.O.C.-nr. Dit is een registratienummer dat toelaat om FSC® (Forest Stewardship Council®) en PEFC™ (Programme for the Endorsement of Forest Certification) gelabeld hout te verwerken en te verkopen.

FSC®- en PEFC™ gelabeld hout komt uit bossen die een certificering hebben gekregen en dus op een verantwoorde manier beheerd worden.

Door gelabelde producten aan te kopen kan u als consument ook uw steentje bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

Vraag naar onze mogelijkheden.